Osnovne funkcije web prodavnice
Funkcije Bronze Silver Gold

301 redirekcija (ako selite web prodavnicu)

Omogućavamo vam tzv. 301 redirekciju ako već posedujete online prodavnicu. Ova opcija čuva vaš rejting na Google pretrazi, odnosno nećete izgubiti dragoceni broj poseta koje ste do tog momenta ostvarivali, kada preselimo prodavnicu na naš sistem.

Besplatna dostava

Opcija besplatne dostave kod isporuke. Besplatna dostava može da bude na osnovu iznosa narudžbe, npr isporuka je besplatna ako korisnik kupi iznad 10.000 din

CMS sistem (blog, faq, novosti, galerija, uputsva)

CMS sistem odnosno Content Managment System vam daje mogućnosti: 

 • da pišete blog
 • da pišete tekstove za često postavljana pitanja
 • mogućnost kreiranja galerija slika
 • mogućnost kreiranja uputstava ili drugog sadržaja

 

E-mail i obaveštenja

Kada korisnik završi kupovinu:

 • korisnik dobije e-mail potvrdu narudžbe
 • administrator dobije e-mail da je stigla nova narudžna

Tekstovi se mogu administrirati.

Katalog proizvoda

Katalog proizvoda

Kupovina sa ili bez registracije

Mogućnost podešavanja da li želite da se kupac prvo registruje ili ne pre kupovine.

Plaćanje kod ličnog preuzimanja

Ukoliko već posedujete fizičku prodavnicu, korisnik može da izabere da robu pokupi i plati u njoj. Ova pogodnost omogućava da korisnik ne mora da plaća poštarinu ako se nalazi u blizini vaše prodavnice i daje mu priliku da koristi druge načine plaćanja koje je moguće obaviti samo lično u prodavnici (potrošački krediti, plaćanje na rate i sl).

Plaćanje pouzećem

Opcija koja omogućava mušteriji da plati pouzećem (po prijemu), da odabere sa kojom će kurirskom službom roba biti isporučena i da odmah zna kolika je poštarina.

Povezani proizvodi

Povezani proizvodi su oni koji imaju veze sa proizvodom na kojem smo trenutno. Statistike pokazuju da se na ovaj način može u mnogome povećati prodaja proizvoda koje povezujemo odnosno preporučujemo uz drugi.

Pretraga proizvoda

Klasična pretraga proizvoda za zadatu ključnu reč. Sistem prati naslov, opsi i kategoriju proizvoda kako bi pokazao najpribližniji rezultat.

Prilagođena prodavnica za smartphone i tablet uređaje (responsive)

Web prodavnica se automatski prilagođava za ugodan i pregledan prikaz na pametnim telefonima i tablet računarima. Mušterija dakle bez klasičnog desktop računara može bez problema da izvrši kupovinu u vašoj prodavnici. U toku vožnje autobusom, ili iz kafića web shop je dostupan i operativan ukoliko mušterja ima internet konekciju na svom mobilnom uređaju.

Računanje poštarine na osnovu cene

Imate mogućnost određeivanja cene poštarine. Možete odrediti posle kog iznosa je poštarina besplatna ili pak posle kog iznosa važi druga cena poštarine.

Varijacije proizvoda

Zamislite da imate prodavnicu majica i od svake majice postoji više veličina i više boja. Ova funkcija Vam omogućuje da ne morate svaku veličinu posebno da prikažete kao zaseban proizvod, nego one mogu biti grupisane u jedan proizvod.
Tako korisnik kada gleda tu majicu može da odabere željenu veličinu i boju. 

Napredne funkcije web prodavnice
Funkcije Bronze Silver Gold

Bedž na proizvod

Određene proizvode jednim klikom možete promovisati:

 • Akcija
 • NOVO (opcija je razvoju)
 • Preporučujemo (pojavljuje se u proizvdu, ispod)

HTML module

HTML modul je za napredne korisnike koji vam omogućava da sa HTML tagovima prilagodite određene blokove sajta, da li će to biti neka obaveštenja, uputstva ili linkovi, na vama je.

Kupindo Module

U saradnji sa kupindo.com razvili smo modul, sa kojim ćete vrlo lako i jednostavno svoje proizvode sa web prodavnice postaviti na svoj Kupindo profil i prodavati ih.

*uslov da se uključi Kupindo module je skalapanje ugovora sa Kupindo-m

Postavljanje YouTube videa na proizvod

Na svaki proizvod možete da postavite link do YouTube videa i tada se svaki video može pokrenuti na Vašoj web stranici u okviru opisa proizvoda.

Pravljenje računa

Opcija automatskog pravljenja računa vam daje mogućnost da kreirate PDF račun ili da ga direktno odštampate, na osnovu jedne porudžbine.

Zaštita slika (watermark)

Logotip (watermark) kojim se može zaštiti slika proizvoda kako ne bi došlo do zloupotrebe.

Konverzija cena u više valuta

Na osnovu kursa koji vi odredite ili na osnovu kursa Narodne Banke Srbije vaše cene mogu biti izražene u više valuta.

Računanje poštarine na osnovu težine

Program automatski izračunava poštarinu na osnovu zadate težine proizvoda kada ih mušterija ubaci u korpu. Ako kupac ima više proizvoda u korpi, program im sabira težinu i kalkuliše poštarinu.

Marketing fukcije
Funkcije Bronze Silver Gold

Baneri

Baneri su odličan način da istaknete posebne akcije, specijalne ponude koje su trenutno aktuelne ili da stavite naglasak na neki proizvod za koji verujete da će privući kupčevu pažnju. Prostor za baner takođe možete i iznajmiti drugim firmama za određenu svotu novca ili ga iskoristiti za razmenu banera. Vaša Present Commerce prodavnica imaće predefinisan prostor za banere gde ćete moći slobodno da reklamirate ono što želite, izbor je na Vama.

Integracija socijalnih mreža (Facebook, Twitter, Pinterest)

Imperativ uspešnog savremenog Internet poslovanja je prisustvo na društvenim mrežama. Integracija Vašeg sajta sa  društvenim mrežama putem button-a (dugmića) kao što su Facebook LIKE i SHARE button, Tweet, Google + button i sl. doneće Vam veću popularnost i doprineti širenju Vašeg brenda na društvenim mrežama.

Landing pages

Želite da ponudite Vašim potencijalnim kupcima sadržaje koji će ih zanimati i privući, ali se oni ne uklapaju u uobičajen sadržaj Vaše web prodavnice? Tu su nezavisne stranice - landing pages - čiji ćete sadržaj prilagoditi reklamama koje ste plasirali na Internetu, pre svega kako biste povećali kvalitet tih reklama, i kako biste posetioce bliže informisali o onome što u reklami nudite. Sa ovih "landing" stranica, posetioc dalje može redovno da se kreće kroz Vašu internet prodvnicu

Novi proizvodi

Vodite računa o tome da idete u korak sa trendovima i stalno obnavljate svoj asortiman. Dajte i kupcima to do znanja. Neka uvek vide Vaše najnovije proizvode uz pomoć ovog bloka koji automatski lista proizvode koje ste poslednje postavili u Vaš web shop.

Recommender modul

Kada se kupac već zainteresovao za neki proizvod nemojmo ga pustiti tako lako. Recommender je tu da kupcu preporuči neku dopunu, rezervni deo, ili drugi proizvod koji se koristi uz onaj koji kupuje. Ovo je vrlo koristan i efikasan alat da navedete kupca da kupi više. Takođe možete kupcu davati ideje i po drugom osnovi, npr. "kupci koji su kupili ovaj proizvod kupili su i:.." i sl.

Slični proizvodi modul

Može se desiti da kupac koji je došao da pogleda neki proizvod na Vašem sajtu nije zadovoljan njegovim izgledom, cenom ili kvalitetom, možda želi malo drugačiji, bolji, jeftiniji... Nemojmo pustiti kupca da sam luta Internet prodavnicom u potrazi za onim što mu treba jer se možda neće brzo snaći ili će mu se strpljenje potrošiti i izgubićemo ga. Najbolje je da mu odmah uz proizvod koji gleda predložimo druge slične proizvode i time mu odmah damo do znanja da se njegov izbor tu ne završava i uputimo ga tačno na ono što ga interesuje. Modul za slične proizvode Vam to omogućava.

Stranica proizvođača/brenda

U svakom poslovanju vrlo je važno koje brendove zastupate i promovišete. Neka oni budu jasno istaknuti u Vašoj Internet prodavnici i to putem njihovog logoa koji će biti primetan i lako uočljiv. Posetiocu će se, klikom na brend, izlistati svi proizvodi tog proizvođača što je vrlo korisno jer je veliki broj kupaca zainteresovan isključivo za određene robne marke u koje je već stekao poverenje.

Kuponi

Kupone možete iskoristi za zaista široku lepezu promotivnih aktivnosti. Možete da date kupon svojim novim kupcima, ili kupcima određenog proizvoda, možete kupon dodeliti kao nagradu u nagradnoj igri, nagraditi kuponom verne kupce i još puno toga, što zavisi od Vaše kreativnosti. Svojim kupcima možete davati procentualne kupone (čime umanjuju svoj račun za određeni procenat) ili fiksne kupone (čime umanjuju račun za fiksni iznos). Kupone pravite kreiranjem kupon koda. Kupon kod je bilo kakva kombinacija slova i brojeva koju šaljete kupcu kog želite da nagradite. Pri tome možete ograničiti vremenski period u kome se kupon kod može iskoristiti ili možete odrediti maksimalan broj puta koliko se jedan kupon kod može upotrebiti.

SMS obaveštenja

Nakon što naprave porudžbinu u Vašoj Internet prodavnici, kupci će uvek biti nestrpljivi i stalno će se raspitivati o isporuci. Da biste im omogućili da se na vreme pripreme za prijem paketa, tu su automatska sms obaveštenja koja se šalju kupcu kada je njegova porudžbina poslata. Time ga obaveštavate da se paket sada nalazi kod kurirske službe i da ga narednog dana može očekivati na svojoj adresi.

Alatke za bolju prodaju
Funkcije Bronze Silver Gold

Akcija za određeni period (u procentima ili fiksno umanjenje)

Definisanje akcije koja traje određeni vremenski period. Postoji mogućnost da se dodeli umanjenje cena u procentima ili da se dodeli fiksno umanjenje cena. Veoma korisna stvar kod vikend akcija, jednostavno stavite popust i vremenski period kada akcija traje i sistem automatski sve odradi. Nemate potrebe da brinete o vremenu kada ćete pokrenuti ili zaustaviti akciju.

Akcijske cene proizvoda

Postavljanje cene proizvoda kada je na akciji. Pri prikazu proizvoda je postavljena prethodna, standardna cena koja je prekrižena i nova akcijska cena. Tako kupac ima u uvid koliko je sniženje proizvoda koji je na akciji.

Lista želja modul

Postavljanje proizvoda na određenju listu tzv. listu želja kako bi sledeći put kada korisnik pristupi sajtu imao brži pristup istim. Zanimljiva alatka kada kupac trenutno nema novaca ali želi da kupi određeni proizvod.

Ocenjivanje proizvoda

Korisnici imaju mogućnost da ocenjuju određene proizvode tako što daju ocenu od 1 do 5 zvezdica. Ovime se dolazi do korisnih informacija koji se proizvodi najviše sviđaju kupcima, dok kupci mogu da vide najbolje proizvode po mišljenju ostali kupaca.

TOP proizvodi

Mogućnost da obeležite top proizvode jednostavnim klikom na proizvod. Top proizvodi se listaju u za to namenjenom bloku. Ova funkcija pospešuje prodaju top proizvoda.

Mogućnost promene CSS-a

Ukoliko ste upoznati sa CSS-om, dajemo vam mogućnost da sami prilagodite izgled vaše stranice po sopstvenim željama. 
U mogućnosti smo da vam izradimo unikatni dizajn po dogovorenim specifikacijama ili to može za vas da uradi eksterni dizajner.

Poslednje pogledani proizvodi

Lista na kojoj se nalaze proizvodi koje je kupac poslednje pogledao. Na listi se nalazi određeni broj proizvoda i time korisnik lakše može da pristupi prethodno pogledanim proizvodima. Ova lista bukvalno predstavlja istoriju pregleda proizvoda.

Profesionalna filtracija i pretraga

Svaka kategorija proizvoda može biti dodatno filtrirana po zadatim atributima.
Primer: ako prodajete LED sijalice, one mogu dodatno biti filtrirane po snazi (W), po lumenima, da li imaju ili nemaju potenciometar i sl.

Administracija
Funkcije Bronze Silver Gold

Jednostavna administracija porudžbina

Jednostavna administracija porudžbina

Lager proizvoda

Lager proizvoda možete voditi u svojoj prodavnici. Ovom opcijom osiguravate mušterijama ispravnu informaciju šta je od proizvoda dostupno na stanju.
U okviru BRONZE paketa opcija lagera služi samo za Vašu internu evidenciju i nije dostupna kupcima. U SILVER i GOLD paketima ova opcija isključuje mogućnost naručivanja određenog proizvoda kada je lager tog proizvoda 0.

Masovno ažuriranje cena

Jednostavno lako i brzo ažuriranje cena, kada dođe do promene kursa ili kada vam uvoznik odredi nove uslove. Potreban vam je Excel fajl sa šifrom i novom cenom proizvoda i u par klikova sve vaše cene na sajtu su ažurirane. Možete ažurirati samo deo artikala ili ceo asortiman.

Postavljanje više slika proizvoda odjednom

Uvek je dobro da proizvod koji prodajete ima što više fotografija jer će se samo tako mušterija rađe opredeliti za kupovinu kod vas. Omogućavamo vam brzo postavljanje velikog broja slika "drag and drop"  opcijom, tj. selektovanjem više fajlova odjednom. Svaka novopostavljena fotografija automatski dobija ALT i TITLE tag na osnovu naziva samog proizvoda.

Zbirno postavljanje proizvoda (Excel fajl)

Složićete se da mnogo vremena oduzma to ako proizvode stavljate jedan po jedan a recimo da ih ima 1000 ili više. Za brzo postavljanje proizvoda, razvili smo modul kome je dovoljan pripremljen Excel fajl sa svim proizvodima i u par klikova velika količina predmeta je domah dostupna za naručivanje preko vaše prodavnice.
Uglavnom svaki trgovac već ima nekakav Excel cenovnik sa nazivom, cenom i šifrom, ovakav fajl nadopunjujete sledećim informacijama:

 • kategorija proizvoda
 • fotografija
 • brand

Analitike i statistike
Funkcije Bronze Silver Gold

Google Analytics integracija

Sa Google Analytics-om imate uvid u kompletnu statistiku i analitiku poseta vaše prodavnice.

Neki od glavnih parametara su

 • broj poseta
 • bounce rate
 • vreme zadržavanja na stranicama
 • ulazne i izlazne stranice
 • ključne reči za koje su korisnici došli do vas
 • referentni sajtovi koji su vam doneli posete
 • uređaji sa kojima se pristupa vašem sajtu
 • statistika prometa - konverzije

i još mnogo korisnih opcija koje vam mogu pomoći pri što boljem optimizovanju svoje ponude za bolju prodaju.

SEO
Funkcije Bronze Silver Gold

Google Sitemap integracija

Google Sitemap integracija za automatsko slanje novih sadržaja Google-u kako bi ih indeksirao što brže. Ovim dobijate bolje rezultate pri pretrazi kada korisnik traži neki novi proizvod.

Meta tag

description i keyword meta tag za pretraživače.

Hosting i bezbednost
Funkcije Bronze Silver Gold

Dnevni backup

Svako Internet poslovanje nosi sa sobom strah od zloupotrebe. Vi ne treba da brinete jer smo se mi već pobrinuli za Vas. Kompletna web prodavnica se svaki dan kopira na sigurnosni server i u slučaju da dođe do bilo kakve zloupotrebe, Vaš web shop se uvek može vratiti na prethodno stanje.

Aplikacije i integracije
Funkcije Bronze Silver Gold

Chat program integracija

Chat program je je izuzetan alat u Vašoj web prodavnici koji direktno pomaže prodaji, jer korisnici Vas mogu kontaktirati preko same web prodavnice.
Trenutno je podržan: Olark Live Chat

BEX integracija

Balkan Express (BEX) je jedna vodeća kurirska služba u Srbiji. Zajedno sa BEX-om smo razvili sistem da bi omogućili automatsko predavanje podataka kurirskoj službi preko webshopa.

 • umesto da prepišete podatke u BEX program, dovoljno je samo jedan klik
 • od prilike na 30 paketa dnevno ćete uštedeti sat vremena

*uslov da se sprovede intergracija sa kurirskom službom je da klijent ostvari obim poslovanja od minimum 8-10 paketa dnevno

Shopmania integracija

Integracija sa Shopmanija.rs je automatski proces postavljanja proizvoda na shop maniju.

NAPOMENA: Shopmania.rs je katalog proizvoda gde možete postaviti sve Vaše proizvode. Osnovni paket je besplatan, sve dodatne informacije možete videti na njihovom sajtu.

Present Commerce - Youtube chanel